![]() |
AYVA TATLISI - AYVA TATLISI Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AYVA TATLISI - AYVA TATLISI TarifiAYVA TATLISI - AYVA TATLISI Tarifi Malzemeler : (6 kişi için) 3 adet büyük Ayva 10 yemek kaşığı Şeker 2 adet Elma ½ çay kaşığı Tarçın Süslemek İçin Ceviz, Taze Kaymak Hazırlanışı : Ayvaları soyup ortadan ikiye bölerek çekirdek yuvalarını temizleyin ![]() ![]() ![]() Çok kısık ateşte pişmeye bırakın ![]() ![]() ![]() Ateşten aldığınız ayvaların çekirdek yuvalarına rendelenmiş elmaları eşit olarak yerleştirin kendi suyu ile 160 derece ısıdaki fırına verin ![]() ![]() ![]() Servis tabaklarına alın ![]() Soğuduktan sonra üzerini taze kaymak ve cevizle süsleyerek servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|