![]() |
Şekerpare - Şekerpare Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şekerpare - Şekerpare TarifiŞekerpare Malzemeler : Şurup için : 3 su bardağı toz şeker ![]() 3,5 su bardağı su ![]() Yarım limon suyu ![]() Hamur için : 5 kahve fincanı un ![]() 10 çorba kaşığı pudra şekeri 2,5 kahve fincanı margarin 1 yumurta Yarım su bardağı toz badem 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Yarım limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi 1 su bardağı ceviz içi, şam fıstığı veya badem ![]() Hazırlanışı : Derin bir kapta un, pudra şekeri, margarin, yumurta, toz badem, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu rendesini karıştırıp yoğurun ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin ![]() Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp şurubu hazırlayın ![]() ![]() Sıcak şurubu sıcak şekerparelerin üzerine döküp soğumaya bırakın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|