|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dolmasi, hindi, kestaneli, tarifi |
![]() |
KESTANELİ HİNDİ DOLMASI - KESTANELİ HİNDİ DOLMASI Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KESTANELİ HİNDİ DOLMASI - KESTANELİ HİNDİ DOLMASI TarifiKESTANELİ HİNDİ DOLMASI - KESTANELİ HİNDİ DOLMASI Tarifi Malzemeler : (6 kişi için) 2 Kg'lık bir adet Hindi 8 su bardağı Su ½ yemek kaşığı Tuz Salçası İçin 80 gr sadeyağ (4 yemek kaşığı) 2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan 1 kahve fincanı domates salçası yada 2 adet irice Domates 2 su bardağı Hindi Suyu Kestaneli İç Pilav 375 gr Pirinç (1,5 su bardağı) 250 gr Kestane 1 adet orta boy Kuru Soğan 60 gr sadeyağ (3 yemek kaşığı) 1 yemek kaşığı Çam Fıstığı 2 yemek kaşığı Kuş Üzümü Tuz, Karabiber, Yeni Bahar, Tarçın Hazırlanışı : Temizlenmiş hindi 8 bardak su ile tencereye konur ve etleri yumuşayıncaya kadar kaynatılır ![]() ![]() Sonra yağın içine soğanlar çentilerek pembeleşinceye kadar tutulur ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra, Hindi bir tepsiye konur ![]() ![]() Diğer yanda, İç Pilav hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada Kestaneler hafifçe yumuşayacak ama dağılmayacak şekilde haşlanır ![]() Sonra pirinçlere silme 1 çay kaşığı karabiber, tarçın, bahar, Kuş Üzümü tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve Kestaneler ilave edilir ![]() ![]() ![]() Fırından çıkarılan Hindinin içine pilav doldurulur ![]() ![]() Servise getirilirken hindinin ayakları alüminyum folyo ile süslenebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|