|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
haşlamasi, sebzeli, tarifi, tavuk |
![]() |
SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI - SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI - SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI TarifiSEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI - SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI Tarifi Malzemeler : (4 kişi için) Derisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk 10 adet arpacık soğanı (100 gr) 2 adet Patates 3 adet Havuç 1 adet Kereviz 100 gr İç Bezelye ½ kahve fincanı Pirinç 10 sap Maydanoz Yeterince Su Tuz, Karabiber, Kekik Hazırlanışı : Bir tencereye tavuk, tuz ve tavuğun üstüne çıkacak kadar su konur ![]() ![]() ![]() 1 saat pişirdikten sonra soyulmuş 10 adet arpacık soğanı, küçük parçalar halinde kesilmiş patates, kereviz, bezelye ve havuçlar ile pirinç katılarak 30 dakika daha pişirin ![]() Pişince, tavuk çıkarılarak parçalara bölünür ve çukur bir servis tabağına alınır ![]() ![]() ![]() Not : Bezelye ve diğer sebzeler konserve olarak kullanılırsa, son 10 dakikada suya eklenir ![]() Sıcak servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|