Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveç, tarifi, tavuk

TAVUK GÜVEÇ - TAVUK GÜVEÇ Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

TAVUK GÜVEÇ - TAVUK GÜVEÇ Tarifi



TAVUK GÜVEÇ - TAVUK GÜVEÇ Tarifi

Malzemeler : (6 kişi için)

Derisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk
1 adet kuru soğan
2 adet Patates
2 adet Havuç
1 küçük kutu Bezelye Konservesi
1-2 adet Sivri Biber
birkaç diş sarımsak
2 adet Domates
1 yemek kaşığı Salça
1 yemek kaşığı Tereyağı
Yeterince Su
Tuz, Karabiber, Kekik

Hazırlanışı :

Güveç tenceresine tereyağı, doğranmış soğanları ve salçayı koyun, kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip biraz kavurun Kuşbaşı doğranmış patatesleri ve halka havuçları da ekleyin Sebzeler hafifçe yumuşadıktan sonra bezelyeyi yıkayıp ilave edin Sivribiberleri ve sarımsakları koyun Tuz, karabiber ve biraz da su ilavesiyle pişmeye bırakın

Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin Daha sonra güveçteki (Eğer güveciniz yoksa pişirdiklerinizi ateşe dayanıklı bir cam kaba aktarın) yemeğin üzerine halka halka doğranmış domatesleri dizin, kekik serpin ve 180 derece fırında domatesler kızarana kadar pişirin

Sıcak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.