![]() |
Mantarlı Ayçöreği - Mantarlı Ayçöreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Ayçöreği - Mantarlı Ayçöreği TarifiMantarlı Ayçöreği - Mantarlı Ayçöreği Tarifi Malzemeler: Dolgu: 1 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı sıvı yağ 300 g mantar 1 çay kaşığı tuz Yarım demet ince doğranmış maydanoz Hamur: 3-4 adet orta boy patates 200 g eritilmiş margarin 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta akı 1 çay kaşığı tuz 1 poşet Dr ![]() Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Dolgu: Soğanları küp küp doğrayıp yağda pembeleştirin ![]() ![]() ![]() Hamur: Patatesleri 1 yemek kaşığı tuz ilave ettiğiniz suda haşlayıp kabuklarını soyun ve sıcakken rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika |
![]() |
![]() |
|