![]() |
Çabuk Turşu Tarifi..!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çabuk Turşu Tarifi..!!Malzemeler 2 Su bardağı elma sirkesi 1 Çay kaşığı tuz 1 Tatlı kaşığı pudra şekeri 1 Tatlı kaşığı zeytinyağı 125 gr havuç 125 gr yeşil fasulye 125 gr arpacık soğan 125 gr yeşil ve kırmızı biber 125 gr kereviz yaprağı ve kökü 125 gr karnabahar 3 Baş sarmısak 1 Demet dereotu Hazırlanışı Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın ![]() Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ![]() Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın ![]() Tuz ve şekeri ilave edin ![]() Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın ![]() Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin ![]() Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın ![]() 1 gün serin bir yerde bekletin ![]() 1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz ![]() NOT : Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz, yalnız kaynatma sırası her sebzeye göre değişecektir buna dikkat etmek gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|