Arabaşı Çorbası - Arabaşı Çorbası Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arabaşı Çorbası - Arabaşı Çorbası TarifiArabaşı Çorbası - Arabaşı Çorbası Tarifi Malzemeler: Hindi veya tavuk Tereyağ Un acı kuru biber (süs biberi) Hazırlanışı: Arabaşı çorba ve hamuru olmak üzere iki bölümdür Çorbası: Büyükçe bir tavada tereyağı eritilir ve içine un koyarak rengi kahverengiye gelene kadar kavrulur Diğer tarafta içinde kaynamış hindi veya tavuk suyu bulunan tencereye karıştırılarak dökülür Acı süs biberi ilave edilir Haşlanmış hindi veya tavuk eti ilave edilir ve özleşinceye kadar kaynatılır Hamuru: Bir kapta ılık suya un bulanır Daha sonra su bulamaç, tencerede kaynayan suya yavaş yavaş dökülerek karıştırılır ve bir müddet pişirilir Belli kıvama geldikten sonra tepsi veya sinilere ince olarak dökülür Tahta kaşık ile alınan hamur tasa konan arabaşı çorbasına batırılarak hamur çorba suyu ile çiğnenmeden yutulur Mide ve barsak tembelliğine çok iyi gelir Kış aylarında sıkça yapılır |
|