Gökkuşağı Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gökkuşağı Tatlısı![]() Gökkuşağı Tatlısı: Malzemeler:
[*]Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın [*]Önceden ısınmış 200C fırında pişirin Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın [*]Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin [*]Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|