Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kubbe, kümbet, pasta

Kubbe / Kümbet Pasta

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kubbe / Kümbet Pasta



Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1+1/2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sıvıyağ

İç kreması:
1 yumurtanın sarısı7 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası 2 su bardağı süt bir paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı 1 paket labne peyniriÇilek, muz
Üstüne:
1 paket krem şanti (üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulmuş)Çilek, arzuya göre süs şekerler

Yapılışı:[*]Önce kremayı hazırlayın Bunun için orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Un ve nişastayı da ilave edin Sonra soğuk sütü koyup karıştırın<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve arzuya göre limon kabuğu rendesini ilave edip soğumaya bırakın<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Ilındıktan sonra labne peynirinide ilave edip karıştırın[*]Keki hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın[*]Unu, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip düşük hızda karıştırın[*]Sıvıyağıda ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin[*]Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın Önce katlarını oluşturmak için ortadan enlemesine Üçe kesin[*]Kubbeyi oluşturmak için kullanacağımız tercihen tabanı yuvarlak kubbe gibi genişçe bir kaseyi hafifçe yağlayıp yanalrdan sarkacak şekülde streç ile kaplayın[*]İlk kek parçasını kasenin şeklini vererek tabana yerleştirin[*]İkinci kek parçasını yanlardan düzgünce keserek (1 resim) bir halka oluşturun Halkayı ilk katın kenarına yerleştirin (resim 2)[*]Kekleri şekerli veya reçelli süt ile hafifçe ıslatın Kremanın ve meyvelerin yarısını koyup üstünü düzleyin Küçük kalan kek parçasını üstüne kapatıp ilk katı oluşturun[*]Kalan kremayı ve meyveleri katın üstüne koyup son kek parçası ile kapatın Sarkan streç ile üstünü kapatıp hafif sıkıştırarak yerleşmesini sağlayın Buzdolabında 4 saat tercihen ertesi güne kadar bekletin[*]Dolaptan alıp servis yapacağınız tabağa streçini açıp ters çevirin Kremşantiyi tarife göre hazırlayıp üstünü kaplayın[*]İstediğiniz şekilde süsleyip servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.