Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı tozşeker 1+1/2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç kreması: 1 yumurtanın sarısı7 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası 2 su bardağı süt bir paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı 1 paket labne peyniriÇilek, muz Üstüne: 1 paket krem şanti (üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulmuş)Çilek, arzuya göre süs şekerler
Yapılışı:[*]Önce kremayı hazırlayın Bunun için orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Un ve nişastayı da ilave edin Sonra soğuk sütü koyup karıştırın<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve arzuya göre limon kabuğu rendesini ilave edip soğumaya bırakın<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Ilındıktan sonra labne peynirinide ilave edip karıştırın[*]Keki hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın[*]Unu, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip düşük hızda karıştırın[*]Sıvıyağıda ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin[*]Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın Önce katlarını oluşturmak için ortadan enlemesine Üçe kesin[*]Kubbeyi oluşturmak için kullanacağımız tercihen tabanı yuvarlak kubbe gibi genişçe bir kaseyi hafifçe yağlayıp yanalrdan sarkacak şekülde streç ile kaplayın[*]İlk kek parçasını kasenin şeklini vererek tabana yerleştirin[*]İkinci kek parçasını yanlardan düzgünce keserek (1 resim) bir halka oluşturun Halkayı ilk katın kenarına yerleştirin (resim 2)[*]Kekleri şekerli veya reçelli süt ile hafifçe ıslatın Kremanın ve meyvelerin yarısını koyup üstünü düzleyin Küçük kalan kek parçasını üstüne kapatıp ilk katı oluşturun[*]Kalan kremayı ve meyveleri katın üstüne koyup son kek parçası ile kapatın Sarkan streç ile üstünü kapatıp hafif sıkıştırarak yerleşmesini sağlayın Buzdolabında 4 saat tercihen ertesi güne kadar bekletin[*]Dolaptan alıp servis yapacağınız tabağa streçini açıp ters çevirin Kremşantiyi tarife göre hazırlayıp üstünü kaplayın[*]İstediğiniz şekilde süsleyip servise hazır hale getirin
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.