Böğürtlenli Dondurma Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlenli Dondurma TarifiBÖĞÜRTLENLİ DONDURMA Malzemeler 1 Su bardağı böğürtlen 4 Çorba kaşığı tozşeker 2 Adet armut 500 gr vanilyalı dondurma 1 Su bardağı krem şanti Üzerini süslemek için : Krema Yapılışı * Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin * Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin * Armutlardan birini ince ince dilimleyin * Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin * Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin * Meyveleri soğumaları için bir kenara alın * Dondurmayla krem şantiyi karıştırın * Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın * Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin * Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün * Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın |
|