sütlaç |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
sütlaçmalzemeler: 1 kg soğuk süt 1,5 çay bardağı pirinç 1 litre su 2 yemek kaşığı pirinç unu 2,5 su bardağı toz şeker üzerine tarçın hazırlanması: 1 1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin 2 soğuk sütü ekleyin 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin 3 bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin (pirinç unu ılınmış olmalı) 4 pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin 5 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın 6 sütlacı kaselere paylaştırın soğuyunca üzerlerine tarçın serpin |
|