laz böreği |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
laz böreğiMalzemeler: Muhallebisi için: 1 kg süt 3 adet yumurta 1,5 bardak un yarım paket yağ 3 bardak şeker 1 fincan yoğurt Yufka için Malzemeler: 1/2 kg un 2 yumurta 1 tatlı kaşığı limon suyu yarım fincan sıvı yağ Yapılışı: (Muhallebinin Yapılışı:Sütü,şekeri,unu,yumur tayı,yağı karıştırarak pişirinPişirdikten sonra içine vanilya ile bir fincan yoğrdu katın soğumaya bırakın) Laz böreği için mutlaka elde açılmış yufka gerekir Önce 3-4 kat çok ince olan yufkayı seriyoruz Arasına muhallebi koyuyoruz Muhallebiyi tepsinin üzerine açılmış yufkanın üzerine döküyoruz Sonra üzerine karabiber de döküyor ve fırına veriyoruz Muhallebi göz göz kızardıktan sonra çıkarılır, üzerine 6 tane yufka ve aralarına çok az tereyağı konularak tekrar fırına verilir Nar gibi kızardıktan sonra çıkarıp birazcık bal şerbeti veya normal koyu şerbet sadece yaprakların parlaması için dökülür Ve servis edilir |
|