![]() |
İncirli ve Hurmalı Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncirli ve Hurmalı KekMalzemeler: 1 cup=250 ml ![]() 1 tsp=tepeleme 1 tatlı kaşığı 1 cup küçük küçük doğranmış kuru hurma 1 cup küçük küçük doğranmış kuru incir 4 yemek kaşığı tereyağı (60 gr ![]() ![]() 1 ![]() 1 cup kaynar su 1/2 cup toz şeker 1/2 cup bıçakla küçük küçük doğranmış ceviz 2 yumurta 3/4 cup un 3/4 cup tam buğday unu (Doygun firmasının tam buğday ununu kullandım ![]() 1/2 (tsp) tatlı kaşığı kabartma tozu 1/2 (tsp) tatlı kaşığı tuz Tarif: Fırını 180 dereceye getirin ve 25 cm ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir karıştırma kabına hurmaları, incirleri, tereyağını ve karbonatı koyun ![]() ![]() ![]() Hurmalı, incirli karışımın üzerine şekeri, cevizi ve yumurtaları ekleyin ve çırpma teliyle iyice karıştırın ![]() Başka bir kaba unu, tam buğday ununu, kabartma tozunu ve tuzu koyun, karıştırın ![]() Bu unlu karışımı sulu karışıma ekleyip, hepsi homojen bir biçimde dağılana kadar karıştırın ![]() Kalıba boşaltın ve fırının orta rafına koyup 50-60 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|