![]() |
Düğün Çorbası II |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düğün Çorbası IIDüğün Çorbası II Malzemeler Yarım kilo gerdan kuzu eti 1 ![]() Yarım su bardağı un Yarım su bardağı su Yarım limon suyu 100 gr margarin Tuz, kırmızıbiber Hazırlanışı Kuzu etini 1 ![]() ![]() Su kaynarken üzerinde oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp atın ![]() Daha sonra bu etleri haşladığınız sudan çıkartıp parçalayın ![]() Eti haşladığınız suyu bir süzgeç yardımı ile süzün ve bu suyu tekrar ateşe koyun (su azsa üzerine su ilave edin) ![]() Yarım su bardağı su ile yarım su bardağı unu karıştırıp kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin ![]() Tuzunu ilave edip 5-10 dakika daha pişirin ![]() Küçük parçalara ayırdığınız eti çorbaya ilave edin ![]() İçine yarım limon suyunu sıkın ![]() Bir tavada 100 gr margarin kızdırıp kırmızıbiberi ilave ederek ateşten alın ![]() Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|