incirli ve hurmalı ve Yumurtalı kek.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
incirli ve hurmalı ve Yumurtalı kek..incirli ve hurmalı kek ![]() Malzemeler: 1 cup=250 ml lik su bardağı1 tsp=tepeleme 1 tatlı kaşığı 1 cup küçük küçük doğranmış kuru hurma 1 cup küçük küçük doğranmış kuru incir 4 yemek kaşığı tereyağı (60 gr )(Sıvı yağ da kullanabilirsiniz )1 5 (tsp) tatlı kaşığı karbonat1 cup kaynar su 1/2 cup toz şeker 1/2 cup bıçakla küçük küçük doğranmış ceviz 2 yumurta 3/4 cup un 3/4 cup tam buğday unu (Doygun firmasının tam buğday ununu kullandım )1/2 (tsp) tatlı kaşığı kabartma tozu 1/2 (tsp) tatlı kaşığı tuz Tarif: Fırını 180 dereceye getirin ve 25 cm x11cmx7cm h ebatlarındaki dikdörtgen kek kalıbını (Somun Kalıbı) sıvı yağla yağlayıp, iyice unlayın Unu kalıbın her yerine serpin ve fazlasını dökün![]() Büyük bir karıştırma kabına hurmaları, incirleri, tereyağını ve karbonatı koyun Üzerine 1 cup kaynar suyu ekleyin Hafifçe karıştırın ve 15 dakika bekleyin![]() Hurmalı, incirli karışımın üzerine şekeri, cevizi ve yumurtaları ekleyin ve çırpma teliyle iyice karıştırın ![]() Başka bir kaba unu, tam buğday ununu, kabartma tozunu ve tuzu koyun, karıştırın ![]() Bu unlu karışımı sulu karışıma ekleyip, hepsi homojen bir biçimde dağılana kadar karıştırın ![]() Kalıba boşaltın ve fırının orta rafına koyup 50-60 dakika pişirin Pişip pişmediğini kontrol etmek için kekin ortasına bıçak ya da kürdan batırın Eğer temiz çıkıyorsa pişmiş demektir Keki fırından çıkardıktan sonra 15 dakika kadar dinlendirin ve kalıptan çıkartın
|
|
|
|