Karides Plaki |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karides Plaki"Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haşlayın, doğranmış domatesleri ve sarımsakları katıp 3-4 dakika daha pişirin" Malzemeler: 1/2 kg karides 2 yemek kasığı sirke 2 orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 havuç 1 büyük patates 1 büyük domates 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz tuz Yapılışı 1-Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haşlayın 2-Ince doğranmış soğan ve verevine doğranmış havuçları, sıvı yağda karıstırarak kavurunSonra doğranmış domatesleri ve sarımsakları katıp 3-4 dakika daha pişirin 3- İki bardak su ekleyin Kaynamaya başlarken, zar biçiminde doğranmış patates ve karidesleri katınYeterince tuz ve biber koyup kısık ateşte pişirinServisten once üzerine kıyılmış maydanoz serpin |
|