Fransız Mutfağı / Parmantiye Çorbası |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Mutfağı / Parmantiye ÇorbasıParmantiye Çorbası Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 800 gram Adapazarı patatesi, 90 gram sade yağ, 1/2 litre süt, 1 litre et suyu (tavuk suyu da olabilir), 2 yumurta, 3 baş pırasa, yeteri kadar tuz ve karabiber, 1 dilim forma ekmeği Yapımı: Pırasanın köklerini ve yeşil yerle, rinin kesilip atılacak yerlerini kestikten sonra bol akarsuda iyice yıkayın Sonra iri delikli süzgece koyup suyunu süzün Suyu süzüldükten sonra prasaları doğrayın ve 30 gram sadeyağla birlikte bir tencereye koyun Tencereyi ateşe oturtun ye tahta bir kaşıkla karıştırarak prasayı kavurun Sonra buna kabuklarım soyduktan sonra küçük parçalara doğrayacağınız patatesleri katın Kaynar durumdaki sütle et suyunu da kattıktan sonra tahta kaşıkla kanatarak tuzunu, karabiberini serpin Tencerenin kapağını örtün Ateşin ısısını da azalttıktan sonra sebzeler iyice dağılıncaya kadar çorbayı kaynatın Çorba pişlnce bunu süzgeçten geçirin Sonra 40 gram yağla yumurtaların sarılarını çırpın ve tahta bir kaşıkla çabuk çabuk karıştıracağınız çorbaya birden boşaltın Bir - iki defa daha karıştırdıktan sonra çorba tenceresini, içinde kaynar su bu lunan ateşteki daha büyük bir tencerenin içine oturtun (benmari usulü) ve böylece servis vaktine kadar bırakın Kalan yağı küçük bir tavaya koyun Yağ kızınca küçük parçalara doğranmış ekmeği içine atın Ekmekler kızarınca kevgirle çıkarın Servis vakti gelince çorbayı kâselere boşalttıktan sonra bu kızarmış ekmeklerden de birkaç parça koyun ve böylece servisinizi yapın __________________ |
|