![]() |
Matmazel Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Matmazel TatlısıMatmazel Tatlısı Malzemeler 3 Çorba kaşığı un 3 Çorba kaşığı tozşeker 4 Su bardağı süt Yarım paket margarin 1 Adet paskalya çöreği Çikolata sosu için : Yarım paket margarin 2 Çorba kaşığı pudraşekeri 2 Çorba kaşığı kakao 1 Adet yumurta Hazırlanışı 3 çorba kaşığı unu teflon tencereye alın ![]() Tahta bir kaşıkla karıştırıp 5 dakika kavurun ![]() 4 su bardağı sütü ve 3 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin ![]() Üzeri göz göz olana dek pişirin ![]() Yarım paket margarini ilave edin ![]() Ateşten alıp 10 dakika mikserle çırpın ![]() 1 adet paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tepsiye dizin ![]() Hazırladığınız karışımı üzerine yayın ve soğumaya bırakın ![]() Bu arada sosu hazırlayın ![]() Margarin, 2 çorba kaşığı pudraşekeri ve 2 çorba kaşığı kakaoyu eritip ateşten alın ![]() Yumurtayı ilave edin ve mikserle 1-2 dakika çırpın ![]() Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirin ![]() Buzdolabında 1 gece bekletin ![]() Üzerine hindistancevizi serpin, dilimleyip servis yapın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|