Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamel, patlıcan, soslu

Beşamel Soslu Patlıcan

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Patlıcan



Malzemeler:
1 kilo patlican
250 gr kiyma
2 yemek kasigi siviyag
1 adet sogan
2 adet domates
2 yemek kasigi tereyag veya siviyag (besamel sos icin)
2 su bardagi süt
2 corba kasigi un
1/2 su bardagi kasar rendesi
tuz, karabiber


Yapılışı:[*]Patlicanlari alaca soyup kup kup dograyin[*]Kizgin yagda kizartip bir kagit havluya alarak yaglarini bir miktar cekmesini saglayin[*]Bir tencerede yemeklik dogradiginiz sogani yagda kavurun Sirasi ile kiyma, kabuklari soyulup dogranmis domates ve baharatlari ilave edip kavurun[*]Ayri bir yerde besamel sosu hazirlayin Bunun icin unu yagda biraz kavurun[*]Sütü yavas yavas ilave edip tel cirpici ile karistirin [*]Koyulasmaya baslayinca kasar peynirini ve biraz tuzu ilave edip eriyince altini kapatin[*]Isiya dayanikli firin kabina once biraz besamel sos yayin Ustune patlicani ve kiymali harci serin [*]En uste yine sicak besamel sosu yayip 170C dereceli firinda usut hafif kizarana kadar pisirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.