Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biskuvit

Bİskuvİt

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bİskuvİt



Malzemeler:2 su bardağı + 1/4 su bardağı self rising flour (veya ayni ölçüde normal un + 1 tepeleme cay kaşığı kabartma tozu1 cay kaşığı seker2 cay kaşığı tuz1 cay kaşığı karbonat1/3 su bardağı tereyağı veya margarin (eritmeyin)3/4 su bardağı sut + içine 1 yemek kasığı limon suyu sıkıp 1 dakika bekletin (veya 3/4 su bardağı buttermilk)
Yapılışı:[*]Unun içerisine tuzu, karbonatı, kabartma tozunu koyup yağı bıçakla kesip una yedirin parmak uçlarınızla Yağ unun içinde ufalanacaktır [*]Daha sonra limonlu sütü veya buttermilk'i unun içine yavaşça dökerek hamur haline getirin Bunu yaparken çok fazla yoğurmayın, ancak hamur halini alıp birleşince yoğurmayı bırakın Çok yoğurma bu tarz hamurlarda ağızda dağılmasına engel olur ekmeğin [*]Hafif unlu tezgâhta merdane ile yaklaşık 1cm kalınlığında açın Yuvarlak kalıp ile veya keskin cay bardağı ile (kalıbı una batırıp) şekiller kesin [*]Yağlanmamış tepsiye hafifçe birbirine değecek şekilde yan yana dizin [*]Önceden ısıtılmış 450F(225C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin, yaklaşık 12-15 dakika

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.