![]() |
> Sodalı Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Sodalı Börek![]() Malzemeler: 6 adet yufka yarım kilo tuzsuz lor yada yağsız peynir 1 demet maydanoz 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 2 adet yumurta (birisinin sarısını üzerine sürmek için ayır) 1 küçük şişe soda (madensuyu - 20 cl) tuz, karabiber, kırmızı pul biber susam, çörek otu Yapılışı: Maydanozun saplarını temizleyip ![]() ![]() ![]() Tepsinin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın Süt, yumurta ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın ![]() İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde tepsinin tabanını eşit kapatacak şekilde yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Peynirli harcın yarısını tepsinin heryerine eşit olacak şekilde yayın ![]() Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan ıslatarak döşeyin ![]() Kalan peynirli harcı yufkanın üzerine yayın ![]() Beşinci yufkayıda buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştirin ![]() ![]() En son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kıyılarını kesin ![]() Kıyılarını tepsiye güzelce yerleştirin ![]() ![]() En üst yufkayı düzgünce tepsiye yerleştirin ![]() Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda güzelce kesin ![]() Kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine dökün ![]() Bir şişe sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün ![]() Buz dolabında en az 6-8 saat bekletin ![]() Dolaptan alınca üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam ilave edip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın ![]() |
![]() |
![]() |
|