![]() |
> Kesme Ev Makarnası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Kesme Ev Makarnası![]() Malzemeler 2 bardak un 1 yumurta Yarım çay bardağı süt Yarım tatlı kaşığı tuz (Not: Orjinal tarifte bu ölçülerin 2 katı verilmişti ![]() ![]() Yapılışı Unu yoğurma kabında eleyip ortasını açın ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlenmiş hamurları hafifçe unladığınız zemin üzerinde merdane ile 2-3mm kalınlığında açın ![]() ![]() ![]() Keskin bir bıçak yardımıyla önce uzunlamasına, daha sonra enine ince ince kesin ![]() Elinizle ayırarak bir gazete kağıdı üzerine serpin ![]() ![]() ![]() 2-3 litre suyu ocağa koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2-3 kaşık tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Dilerseniz beyaz peynir rendesi ve kıyılmış maydonozla, dilerseniz sade servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|