Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, dolması, sazan

Sazan Balık Dolması

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sazan Balık Dolması



Sazan Balık Dolması

MALZEMELER

(6 kişilik yemek)
2 kg sazan balığı
1 su bardağı bulgur
1,5 bardak su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kuru nane
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
İğne iplik

HAZIRLANIŞI

Sazan balığı pulları temizlendikten sonra yıkanır, tuzlanır Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar ateşte bekletilir Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte bulgur ilave edilir Suyunu çekinceye kadar pişirilir İçine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 dk dinlenmeye bırakılır Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılan balığın içine doldurulduktan sonra iğne iplikle dikilir Ayrı bir kapta soğan salça ve yağ kavrulup sos hazırlanıp balığın üstüne dökülür Fırına sürülür ve yarım saat pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.