İncir reçeli |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir reçeliİncir reçeli Malzemeler: 500 gr incir 500 gr tozşeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu 3-4 diş karanfil Hazırlanışı: 1 İncirlerin kabuğunu soyun Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin 5 dakika kaynatıp suyunu süzün Tekrar su ekleyip haşlayın Bu işlemi üç kez tekrarlayın İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün 2 Başka bir tencerede 2 bardak su ile şekeri kaynatın Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın |
|