Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balcan, kebabi, kebabı, patlican

PATLICAN KEBABI (Balcan Kebabı)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

PATLICAN KEBABI (Balcan Kebabı)



PATLICAN KEBABI (Balcan Kebabı)


M a l z e m e l e r

* 15 kg (5-6 tane uzun,

iri kemer patlıcanı),

* 1 kg az yağlı kıyma,

* 5-6 adet domates,

* 5-6 adet yeşil biber,

* Karabiber, tuz






HAZIRLANIŞI:

Patlıcanlar Yıkanıp Sapları Kesildikten Sonra 25-3 Cm Uzunluğunda Enine Kesilir Bu Arada Kıyma; Tuz Ve Karabiber Ile Iyice Yoğrulur Ceviz Büyüklüğünde Parçalara Ayrılır Şişlere Bir Patlıcan, Bir Top Yuvarlanmış Kıyma Saplanır, Elle Biraz Yassılaştırılır Domatesler Ve Biber Ayrı Ayrı şişlere Geçirilir Şişlere Saplanmış Patlıcan, Biber Ve Domatesler Alevsiz Orta Harlı Mangal Ateşinde çevrile çevrile Pişirilir Pişirilen Patlıcanlar Sırası Bozulmamak Kaydıyla Düzgün Bir şekilde Tepsiye çıkartılır Üzerine Pişmiş Domates Ve Biber Yerleştirilir Ve Ağzı Bir Kapakla Kapatılarak Ateş üzerinde Demlendirilir 5-10 Dakika Sonra Pide Ekmekle Servis Yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.