![]() |
İzmİr KÖftesİ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzmİr KÖftesİİZMİR KÖFTESİ Malzemeler : 500 gr ![]() 3 adet domates veya 4 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası 4 adet patates 3 çorba kaşığı margarin 3 dilim ekmek içi 1 adet soğan 1/2 demet maydanoz Karabiber Tuz -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : 2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun ![]() ![]() Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin ![]() Bir tavada margarini eritin ve patatesleri bu yağda kızartıp bir tepsiye dizin ![]() Daha sonra aynı yağda köfteleri kızartıp patateslerin üzerine koyun ![]() Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatın ![]() Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün ![]() ![]() Servis tabağına köfteleri patateslerin üzerinde olarak çıkartıp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|