Yaban Ördeği Dolması |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaban Ördeği DolmasıServis (Kaç Kişilik): 2 Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş Hazırlama Süresi: 15 dk Zorluk Derecesi: Averaj Yazıcı Dostu Görüntü İnceleme Yok Tarifi Posta Kartı ile Gönder Tariflerin daha iyi anlaşılabilmesi için İnceleme özelliğini kullanmanızı öneriyoruz Eğer bu tarifi denediyseniz: Eksikleri? Fazlalıkları? Güzelmi? Kötümü? Açıklama? Farklı Yaklaşım? inceleme göndererek diğer kullanıcıların bilgilenmesini sağlayabilirsiniz: Sol menüden İnceleme Yaz linkine tıklayınız ve incelemenizi postalayınız İncelemelere bakmak için sağ menüden İncelemeleri Oku linkine tıklayınızEğer İnceleme yok diyorsa kimse inceleme postalamamış demektir Gereçler:2 adet küçük yaban ördeği 4 yemek kaşığı pirinç 2 yemek kaşığı dolma fıstığı 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz yarım demet maydonoz doğranmış Pişirme suyu; 1 adet soğan, tane karbıber 5 su bardagı su, maydonoz sapı, 1 tane portakal suyu, tuz Yapılışı:Kuşlar iyice temizlenirsuda yarım saat bekletılırBir tencereye yağ konur,fıstık ve pirinçler 5 dakika yağda kavrulurİçerisine tuz karabiber ve maydonoz ilave edilir,tencerenin altı kapatılırBu malzeme iki ördeğe paylaştırılarak içleri doldurulurDoldurulan kısım dıkilırDüdüklü tencereye 5 bardak su konulur1 tane butun soğan,tane karabıber tuz maydonoz sapı,bir portakal suyu ve ördekler yarım saat pişirilirBir tavaya tereyağ konulurPişen ördekler bu yağda sağlı sollu kızartılır |
|