Yaban Ördeği Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaban Ördeği DolmasıServis (Kaç Kişilik): 2 Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş Hazırlama Süresi: 15 dk Zorluk Derecesi: Averaj Yazıcı Dostu Görüntü İnceleme Yok Tarifi Posta Kartı ile Gönder Tariflerin daha iyi anlaşılabilmesi için İnceleme özelliğini kullanmanızı öneriyoruz Eğer bu tarifi denediyseniz: Eksikleri? Fazlalıkları? Güzelmi? Kötümü? Açıklama? Farklı Yaklaşım? inceleme göndererek diğer kullanıcıların bilgilenmesini sağlayabilirsiniz: Sol menüden İnceleme Yaz linkine tıklayınız ve incelemenizi postalayınız İncelemelere bakmak için sağ menüden İncelemeleri Oku linkine tıklayınız![]() ![]() Eğer İnceleme yok diyorsa kimse inceleme postalamamış demektir Gereçler:2 adet küçük yaban ördeği![]() 4 yemek kaşığı pirinç ![]() 2 yemek kaşığı dolma fıstığı ![]() 4 yemek kaşığı sıvıyağ ![]() 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz ![]() yarım demet maydonoz doğranmış Pişirme suyu;1 adet soğan, tane karbıber 5 su bardagı su, maydonoz sapı, 1 tane portakal suyu, tuz Yapılışı:Kuşlar iyice temizlenir suda yarım saat bekletılır Bir tencereye yağ konur,fıstık ve pirinçler 5 dakika yağda kavrulur İçerisine tuz karabiber ve maydonoz ilave edilir,tencerenin altı kapatılır Bu malzeme iki ördeğe paylaştırılarak içleri doldurulur Doldurulan kısım dıkilır Düdüklü tencereye 5 bardak su konulur 1 tane butun soğan,tane karabıber tuz maydonoz sapı,bir portakal suyu ve ördekler yarım saat pişirilir Bir tavaya tereyağ konulur Pişen ördekler bu yağda sağlı sollu kızartılır
|
|
|
|