![]() |
Fıstıklı Tavuklu Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Tavuklu PilavMalzemeler: 1 bütün tavuk (fazla büyük olmasın) 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem* 1 su bardağı kabukları soyulmuş antep fıstığı 1 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı tavuk suyu 2 tatlı kaşığı tuz *bademleri bir süre sıcak suda bekletirseniz kolayca soyulur ![]() Hazırlanması: Tavuğun derisini tamamen temizleyip, parçalara ayırın ![]() ![]() ![]() Tavuk haşlanırken pirinci yıkayıp, sıcak suyla 30-60 dak ![]() ![]() Tavuk haşlandıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağını tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teflon pilav tavasının altına soyduğumuz patatesi yuvarlak yuvarlak kesip dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ocağın en büyük gözünde yüksek ateşte 3-5 dakika tutun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|