![]() |
Kağıtta Tavuk But |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta Tavuk ButMalzemeler : iri bir tavuk budu (kalça ile birlikte) 1 çorba kaşığı tereyağı 3-4cm lik çubuk tarçın Anason (yıldız anason ile yaparsanız yemeğiniz daha şık olur) 2 diş sarımsak 1 halka ince limon dilimi tuz karabiber Hazırlanması: Tavuk budunu, hafif yumuşattığınız tereyağı, tuz ve karabiber ile sıvayın ![]() Yeterli boyutlarda bir yağlı kağıda yerleştirin, üzerine anasonu, çubuk tarçını, ayıklanıp dilimlenmiş sarımsakları ve limon dilimini koyun ![]() Yağlı kağıdı paket yapıp, fırın tepsisine yerleştirin ![]() Önceden 200C ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin ![]() Kağıt ve tavuk iyice kızarınca, servis tabağına alın, kağıdı uçlarından açıp altına kıvırarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|