![]() |
Hellim Peynirli & Patlıcanlı Tavuk Şiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hellim Peynirli & Patlıcanlı Tavuk ŞişMalzemeler: 6 adet tavuk göğsü (kuşbaşı iriliğinde doğranmış) 1-2 adet patlıcan 150 gr ![]() 4-5 adet yeşil biber Marine karışımı için 1 yemek kaşığı ketçap, 1 yemek kaşığı mayonez, 2-3 diş ezilmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı hardal, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı süt, miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabileceğiniz tuz, karabiber, kekik, kimyon, pulbiber ve arzuya göre 1 çay kaşığı toz şeker ![]() Yapılışı: Kuşbaşı iriliğinde doğradığınız tavukları marine karışımına bulayıp güzelce karıştırın ![]() ![]() Bu arada hellim peynirlerini iri küpler halinde doğrayın, patlıcanları şeritli soyıp yıkayın ve yine iri küpler halinde kesin ![]() ![]() Peynirleri yağsız teflon tavada çevirerek hafifçe kızartın ![]() Tavukları marineden alıp (kapta kalan sosu atmayın ![]() ![]() Şişleri bir fırın tepsisine dizin ve kapta kalan marine sosunu üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında tavuklar iyice kızarana kadar pişirin ![]() ![]() İsterseniz pilav, isterseniz de tereyağlı ya da soslu makarna eşliğinde servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|