Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, nohut, yahni

Etli Nohut (yahni)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Nohut (yahni)



malzemeler:



1,5 su bardağı nohut

1 kg kemikli kuzu eti

2 baş kuru soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 yemek kaşığı biber salçası

kaynamış su

hazırlanması:



bir akşam önceden nohutları yıkayıp bir tencereye alın üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip ateşe koyun bir taşım kaynatıp altını kapatın

ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatın

soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar haşlayın

etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin 5 dakika daha pişirip tuzunu ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.