Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, turta

Çilekli Turta

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Turta



Malzemeler

400 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru

25 çorbakaşığı un (veyaa mısır nişastası)

50-55 adet yabani çilek

20 adet küçük çilek

1/2 su bardağı çilek şurubu

10 gr jöle (5 gramlık 2 adet)

4 çorbakaşığı toz şeker

4 yumurta

1 su bardağı süt

beyaz şarap

yarım limon

nane


4 Kişilik



Soğuk suda jöleyi eritin Limon kabuğu ve tozşekeri birlikte sütte kaynatın 3

yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın içine un (veya mısır nişastasını) ve çilek şurubunu ilave edin Uzunca bir süre çırpın Sonra elde ettiğiniz kremaya yavaş yavaş kaynayan sütü ekleyin

Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynatın Kare bir kalıbı dondurulmuş hamurla döşeyin Spatülayla yarımıyla düzelttiğiniz hamurun fazlasını ip şeklinde tartın kenarına döşeyin Folyoyla üstünü kaplayıp fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika kadar bpişirin

Turtayı fırından çıkarın, folyo ve kurufasulyeleri alın, hazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın Daha sonra turtayı e ikiye doğranmış çilekler ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz

AFIYET OLSUN!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.