Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavali, güveç

Baklavali GÜveÇ

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklavali GÜveÇ



BAKLAVALI GÜVEÇ




Malzeme
- 250 gr kuzu eti
- 2 yemek kaşığı Sana crème Bonjour
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 250 gr taze bakla içi
- 1 adet patates
- 1 su bardağı bezelye
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 su bardağı su
- ½ demet dereotu
- tuz-karabiber

Hazırlanışı
1 Kuzu etlerini kuşbaşı olarak küçük küçük doğrayın

2 Kuru soğanı yemeklik doğrayın

3 Kabak ve havuçların kabuklarını kazıyıp kuşbaşı doğrayın

4 Sarımsakları ayıklayıp kıyın Patatesleri küp küp doğrayıp kararmaması için su dolu bir kasede bekletin

5 Taze bakla içlerini çizip haşlayın veya kabuklarını soyun Dereotunu ayıklayıp kıyın

6 Yayvan bir tencerede Sana crème bonjouru kızdırıp içine etleri ilave edip iyice kavurun Daha sonra içine doğradığınız kuru soğanı ve kıyılmış sarımsağı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar sote etmeye devam edin

7 Soğanlar pembeleştikten sonra havuç, kabak, patatesleri, bezelyeyi, kekiği, suyu, tuz ve karabiberi ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin

8 Ateşten indirmeden önce iç bakla ve kıyılmış dereotunu ilave edip bir taşım pişirip sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.