![]() |
ÜÇ Renklİ BÖrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÜÇ Renklİ BÖrek![]() Üç Renkli Börek Malzemeler *4 yufka *1 çay bardağı sıvıyağ *2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış *250gr pastırma *1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış *üstüne sürmek için yumurta sarısı Hazırlanması: Birinci yufkayı masaya serip yağlayın ![]() ![]() ![]() *Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın ![]() *Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın ![]() *Dördüncü yufkayı serip yağlayın ![]() *Pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin ![]() *Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün ![]() *İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|