06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Akdenizli
Pasta Akdenizli
1 adet hazır kek (kakaolu veya sade)
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı neskafe
1 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
önce hazır kekimizi (veya kendinizin hazırladığı bir pandispanya da olabilir) ortadan ikiye bölelim Öte yandan; sıcak su, şeker ve neskafeyi bir kasenin içinde, şeker iyice eriyinceye dek kanştıralım Şimdi bu sosla iki parça kekin her tarafını iyice ıslatalım Bir taraftan da, ufak bir tencereye; süt, un, toz şeker ve vanilyayı aktarıp, orta ateşin üzerine oturtalım Sürekli karıştırarak, koyu muhallebi kıvamına gelinceye dek bu kremayı pişirelim Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alalım ve ılınmaya bırakalım Ilınan kremanın içine labne peyniri ekleyip, mikserle 1-2 dakika kadar çırpalım Şimdi de bu kremayı kekin arasına, üstüne ve etrafına düzgünce sürelim En sonunda da keke, kakao serpiştirip, varsa çikolata drajeleriyle süsleyip, buzdolabına koyalım En az 3-4 saat bekletip, daha sonra dilimleyip, servise sunalım
|
|
|