![]() |
İrmik helvasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmik helvasiMALZEMELER 2 Su bardağı İrmik 2 Çorba kaşığı çam fıstığı 150 gr tereyağı 500 gr süt 250 gr toz şeker HAZIRLANIŞI Kalın dipli bir tavada yağı eritin,irmik ve fıstığı ekleyin ![]() Pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Başka bir kapta sütü kaynatın,şekeri ekleyin ![]() Hazırladığınız sıcak sütü kavurmuş olduğunuz irmiğin içine ilave edip on dakika pişirin ![]() Yirmi dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın ![]() Dilerseniz portakal kabuğu rendeside ilave edebilirsiniz ![]() ![]() NOT: Hemen hemen her yörede dini bayram ve özel günlerde yapılır ![]() AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
|