![]() |
Cevizli Baklava Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Baklava TarifiMalzemeler Aldığı kadar un (50-60 yufka için yaklaşık 3 kg ![]() 15 yumurta 15 çorba kaşığı yoğurt veya süt 2 kg ![]() 1/2 kg ![]() 1 kg ![]() Şurup için : 2 kg ![]() Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 3 Tarifi Yazdır Yapılışı Unun ortasını havuz gibi açıp, çırpılmış yumurtalı yoğurdu ve 10 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını koyun ![]() ![]() ![]() Topakları birer birer alıp oklavayla, nişasta serperek çok ince yufkalar açılır ![]() Baklava tepsisi yağlanır ![]() ![]() ![]() Fırını 180 C getirip ısıtılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baklava pişerken bir tencereye 1/2 lt ![]() ![]() Soğutulmuş baklavanın üzerine sıcak şurup veya tersi, sıcak baklavanın üzerine soğuk şurup konur ![]() Baklavalar iyice soğuyup şurubu çektikten sonra tabaklara konur ve servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|