acıbademli vişneli pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
acıbademli vişneli pastaAcıbademli Vişneli Pasta Malzemeler 800 gr vişne 100 gr acıbadem kurabiyesi 150 gr un 2 Tatlı kaşığı kakao 100 gr pudra şekeri 1 Adet yumurta 500 gr taze kutu peynir 6 Yaprak jelatin 100 gr mararin 2 Yemek kaşığı vişne suyu 250 ml kremşanti Tuz Hazırlanışı · 75 gr acıbadem kurabiyesini ufalayın · Un, 1 5 tatlı kaşığı kakao, 25 gr pudra şekeri, yumurta, margarin ve 1 tutam tuz ile yoğurup, düzgün bir hamur elde edin · Folyoya sarıp, 1 saat buzdolabına bekletin · Hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın · Yağladığınız 26 santin çapında kelepçeli kalıba döşeyin · Üzerine çatalla delin · 200 Dereceye ayarlanmış fırının alttan ikinci rafında 12-15 dakika pişirin · Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın · Jelatini soğuk suda ıslatın · 400 gr vişneyi püre haline getirin · Kalan pudra şekeri, taze kutu peynir ve vişne suyu ile karıştırın · Jelatini sıkın, eritin ve vişneli karışıma ekleyin · Buzdolabına koyun · Krema jölelenmeye başlayınca 125 ml kremşantiyi katı çırpın ve 150 gr vişneyle birlikte kremaya katın · Hazırladığınız karışımı tartın üzerine döşeyip, 3 saat buzdolabında bekletin · Kalan kremşantiyi katı çırpın, kafes şeklinde pastanın üzerine sıkın · 250 gr vişne ve 25 gr acıbadem kurabiyesi ile süsleyin · Üstüne kalan kakaoyu serpin ![]() alıntıdır |
|
|
|