06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli pupirik Tarifi
Malzemeler
1 çay bardağı tereyağ
2 çay bardağı su
yarım limonun suyu
1 adet yumurta
125 gr margarin
alabildiği kadar un ve nişasta
bir miktar tuz
Şerbet: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 2 damla limon suyu
Krema: 1 su bardağı Amerikan pirinci, 1 su bardağı toz şeker, 150 gr süt, 1 su bardağı çekilmiş fındık içi, 1 paket krem şanti
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 0
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Bir kabın içine eritilmiş tereyağını, su, limon suyu, tuz ve alabildiği kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığı kıvamına gelinceye kadar yoğurun Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler elde edin Üzerlerine nişasta serpiştirip baklava yufkası inceliğinde açın Üzerlerine eritilmiş margarin sürüp, 10 cm büyüklüğünde şeritler halinde kesin Kesilen şeritleri su bardağına sarın Fırın kabına eritilmiş margarin sürüp hamurları bardaktan alarak aralıklı dizin 206 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin Bir tencerede 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su ve 2 damla limon suyu ekleyip koyulaşıncaya kadar kaynatın ve soğumaya bırakın Sıcak pupuriklerin üzerine hazırladığınız soğuk şerbeti dökün Daha sonra servis tabağına alın Şerbetin içinde 4 5 saat bekletin Kremayı hazırlamak için önce pirinci yıkayıp haşlayın üzerine 150 gr sütü ekleyip süt azalana kadar pişirin İçine şeker ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın Soğuyan karışımın içine fındık ve krem şanti ekleyip mikserle iyice çırpın Buzdolabında bir müddet bekletin Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına alıp havuz şeklindeki pupiriklerin üzerine doldurun İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın
|
|
|