Tatlı , Ekşi Soslu Çıtır Karides |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı , Ekşi Soslu Çıtır Karides500 g karides , 100 g taze zencefil , 2 adet taze soğan , 8 adet haşlanmış kestane , 2 yumurtanın beyazı , 2 tatlı kaşığı sherry , 25 g mısır nişastası , tuz Tatlı , Ekşi Sos: 100 ml ananas suyu , 50 ml sirke , 55 ml ketçap , 25 g toz şeker Zencefil, soğan, kestane ve karidesleri karıştırın ve sherry, yumurta akı ve mısır nişastası ile yaptığınız karışıma ekleyin Tuzladıktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin Galeta ununa bulayıp, Azura'da kızgın yağda kızartın İyice süzüldükten sonra servis yapın Tatlı-Ekşi Sos: Tüm malzemeyi bir tencereye koyun ve kaynayana kadar karıştırın Sıcak olarak servis yapın |
|