Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çıtır, karides

Çıtır Karides

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çıtır Karides



- 500 g çiğ karides - 2 çorba kaşığı sherry veya Tatlı şarap - 1 Tatlı kaşığı domates salçası - karışık baharat - 400 ml sıvı yağ - 100 g mısır unu - 2 adet çırpılmış yumurta - 100 g galeta unu - Servis için: limon dilimleri

Karidesleri ayıklayın Küçük bir bıçakla iplik şeklindeki siyah kısmı çıkarıp atın Mutfak havlusuyla kurulayın Sherry, baharat ve domates püresini karıştırın Karidesleri bu karışımın içine dökün ve iyice karıştırın Thermospot tavada yüksek ateşte ısıtın Yağını koyun Yağ ısınırken karidesleri önce mısır ununa, sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın Yağ kızınca, her seferinde birkaç tane atarak karidesleri altın rengi oluncaya kadar (2 - 3 dakika) kızartın Kızartma sırasında tencerenin altını biraz kısın Pişen karideslerin altını kapatın, bir dakika bekleterek hafifçe ılınmalarını sağlayın Limon dilimleri ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.