Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, armutlu, tart

> Armutlu tart

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Armutlu tart



Malzemeler
  • 4 armut, 1,5 su bardağı un, Yarım paket tereyağı veya margarin, 2 yumurta sarısı, 1 limon, 50 gram armut marmeladı, Yarım su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sek beyaz şarap, 1 çay bardağı kanyak, Tuz

Yapılışı

Toz şekeri, tereyağı, yumurta sarılarını, unu, reddelenmiş limon kabuğuyla karıştırın Hamur haline getirdiğiniz karışımı buzdolabında bir saat bekletin Sonra hamuru yayın, 22- 24 cm çapında bir tart kalıbına serin Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları düzelttikten sonra dibinde çatalla delik açın Üzerine folyoyu yayın ve folyonun üstünü, fırında kabarmaması için kuru fasulye ile kaplayın Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yarım saat pişirin Bu arada armutları soyup ikiye bölün Çekirdeklerini çıkarın Yarım su bardağı suyla karıştırılmış şarap dolu bir kapta 9-10 dakika kadar haşlayın Hamuru fırından çıkarın Folyoyu, kuru fasulyeleri atın Hamur üzerine dilimlenmiş armutları dizip üstüne kanyak ve biraz suyla sulandırılmış marmeladı kaplayın Ilık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.