![]() |
> Tavuk Dolmasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Tavuk Dolmasi1,5 kg büyüklüğünde bir tavuk "Ciğerinin ve yüreğinin olması tercih edilir ![]() 70 gr Margarin 4 dilim bayat ekmek Ekmekleri ıslatacak kadar süt 1 demet maydanoz 1 kalın kabuklu limon 2 yumurta Muskat "cevzi bevva "Mısır Çarşısında veya baharatçılardan temin edilir" Tuz Karabiber "Viyana Usulü" Viyanaya has bir tavuk dolması çeşidi Tavuk ciğerini ve yüreğini kıyma makinesinden geçiriniz veya çok ince kıyınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuğun boyun kısmını ve gerisini harc dışarı çıkmayacak şekilde dikiniz ![]() Kalan margarini ufak parçalar halinde pyrex fırın kabına yerleştirilmiş tavuğun üzerine koyunuz ![]() ![]() ![]() Tavuk pembe pembe olmalıdır ![]() Afiyet Olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|