> Khalva (cevİz Kremasi) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Khalva (cevİz Kremasi)Malzemeler: Süt 3 bardak Şeker 3,5 çorba kaşığı Mısır unu 3 silme çorba kaşığı Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr ![]() Ceviz 175 gr ![]() Tarçın Yarım çay kaşığı Yapilisi: Üç çorba kaşığı sütü şeker ve mısır unu ile karıştırın Geri kalan sütü bir tencereye koyun ve önce yaptığınız bulamacı karıştıra karıştıra süte katın Devamlı karıştırarak karışım koyulaşıncaya kadar 2 - 3 dakika kadar kaynatın (beyaz sos)![]() Tereyağını bir tavada eritin ve içine cevizleri atın ![]() Yağa karışmış cevizleri derin olmayan bir kaba serin ve önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında, tahta kaşıkla sık sık karıştırarak 20 dakika kadar veya cevizler iyice kahverengi oluncaya kadar kavurun ![]() Beyaz sosu cevizlerin üzerine dökün Kabın üzerini alüminyum bir kâğıtla örtün ve fırının üst gözünde 15-20 dakika veya sos koyulaşıncaya kadar pişirin Ayrı ayrı tabaklarda, üzerine tarçın serperek hemen servis yapın![]() |
|
|
|