> Şeker saplı kızarmış muz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Şeker saplı kızarmış muzMalzeme - 2-3 adet muz (veya 4 adet elma) - 115 gr un - 120 ml su - 1 adet çırpılmış yumurta - 115 gr şeker - 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı - Kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı Muzların kabuklarını soyup, yuvarlak veya oval dilimler şeklinde kesiniz Üzerlerine biraz un gezdiriniz Kalan unu derin bir kap içersinde su ile karıştırınız![]() Son olarak çırptığınız sulu una, çırpılmış yumurtayı ekleyip iyice karıştırınız (Koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar)WOK’un içinde yağı kızdırın Muz dilimlerini sosa batırıp, kızgın yağda kızartınız Kızaran muzları peçeteli tabağa çıkarıp, yağını süzünüz WOK’daki yağı boşaltınız![]() Şeker ve 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup, şekeri yağın içinde eritiniz ve karamel haline gelinceye kadar pişiriniz En son olarak kızarmış muzları ekleyip, iyice karıştırınız![]() Servis yapmadan önce karamelize olmuş muzları, bir kase içindeki suya batırıp çıkarıp, karamelin donmasını sağlayın Çıtır, çıtır olmuş bir şekilde servis edin![]() NOT : Muz yerine elma da kullanabilirsiniz
|
|
|
|