> Tavuk Büryani |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Tavuk BüryaniMalzemeler: 1kg tavuk budu 1 adet taze zencefil 3 yemek kasigi tereyag 1 demet maydonoz 2 çay kasigi limon suyu 1 adet defne yapragi 350 gr basmati pirinci1 bas ayiklanmis sarimsak 150 gr yogurt1 çay kasigi garam masala 3 adet sogan 3 dal taze nane 8 adet kakule kabugu 1 adet çubuk tarçin 1'er çay kasigi tuz,kirmizi biber,kimyon Yapilisi: 1 dis sarimsak ve zencefili ufak dograyin, gram masala ve kirmizi biberle birlikte yogurdun içine karistirin Derisi alinmis tavuk butlarini 6 saat kadar bu karisimin içinde bekletin Tüm baharati 1 litre suya ekleyip, kaynatin Pirinçleri ekleyip, 2 dakika kadar bu suda haslayin Süzüp, baharatini alin Baharatli suyun yaklasik 1 su bardagini alin Ince halkalar halinde kesilmis olan sogani tereyaginda pembelestirin Ince kiyilmis nane, maydanoz, kimyon ve limon suyunu soganlara ilave edin![]() Tavuk butlarini düdüklü tencerenin dibine, soganli karisimi üzerine ve pirinç en üste gelecek sekilde katmanlar yapin Ayirdiginiz 1 bardak baharatli suyu ilave edip, kapatin Düdüklü tencere kaynadiktan sonra 15 dakika daha pisirin
|
|
|
|