Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
>, erikli, mürdüm, tart

> mürdüm erikli tart

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

> mürdüm erikli tart

Malzemeler
  • 3 adet milföy hamuru
  • 30 gram tereyağı
  • 250 gram kuru mürdüm eriği
  • 50 gram pudra şekeri
  • 75 gram dövülmüş fındık
  • un

Yapılışı

Hazırlama süresi 60 dakika
6 kişilik

Donmuş milföy hamurlarını çözülmesi için bırakın
Kuru mürdüm eriklerini yıkayıp kurulayın İkiye kesip çekirdeklerini çıkarın
28 cm çaplı tart kalıbını tereyağı ile kaplayın
Pudra şekerini bir süzgeçten geçirip kalıbın içine serpin
Mürdüm eriklerini tart kalıbının kenarlarına iç tarafları alta kalacak şekilde dizin Kalıbın üzerini eriklerle tamamen örtün
Tart kalıbını ocağa alıp yüksek ateşte 2-3 dakika pudra şekeri karamelleşinceye kadar kızartın
Tart kalıbını ocaktan alın mürdüm eriklerinin üzerine 15 gr fındık dağıtın
Milföy hamurlarından ilkini önceden unlanmış bir çalışma alanına alın ve 30 gr fındık serpiştirin
İkinci milföy hamurunu fındıkların üzerine yerleştirin
Kalan fındıkları üzerine serpiştirdikten sonra son milföy hamurunu üzerine kapatın
Milföy hamurlarını yuvarlak bir kek şekli oluşturacak şekilde 30 cm çapında açın 2 cm eninde uzunlamasına kesin
Hazırlamış olduğunuz erikli tart kalıbın üzerine milföy hamurlarını kafes olacak şekilde yerleştirip yanlarını içe bastırın
Tartı önceden 225o C ısıtılmış fırının ikinci katında 20-25 dakika pişirin Tartı biraz soğumaya bıraktıktan sonra servis edin
Donmuş milföy hamurlarını çözülmesi için bırakın
Kuru mürdüm eriklerini yıkayıp kurulayın İkiye kesip çekirdeklerini çıkarın
28 cm çaplı tart kalıbını tereyağı ile kaplayın
Pudra şekerini bir süzgeçten geçirip kalıbın içine serpin
Mürdüm eriklerini tart kalıbının kenarlarına iç tarafları alta kalacak şekilde dizin Kalıbın üzerini eriklerle tamamen örtün
Tart kalıbını ocağa alıp yüksek ateşte 2-3 dakika pudra şekeri karamelleşinceye kadar kızartın
Tart kalıbını ocaktan alın mürdüm eriklerinin üzerine 15 gr fındık dağıtın
Milföy hamurlarından ilkini önceden unlanmış bir çalışma alanına alın ve 30 gr fındık serpiştirin
İkinci milföy hamurunu fındıkların üzerine yerleştirin
Kalan fındıkları üzerine serpiştirdikten sonra son milföy hamurunu üzerine kapatın
Milföy hamurlarını yuvarlak bir kek şekli oluşturacak şekilde 30 cm çapında açın 2 cm eninde uzunlamasına kesin
Hazırlamış olduğunuz erikli tart kalıbın üzerine milföy hamurlarını kafes olacak şekilde yerleştirip yanlarını içe bastırın
Tartı önceden 225o C ısıtılmış fırının ikinci katında 20-25 dakika pişirin Tartı biraz soğumaya bıraktıktan sonra servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com