![]() |
> mürdüm erikli tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > mürdüm erikli tartMalzemeler
Yapılışı Hazırlama süresi 60 dakika 6 kişilik Donmuş milföy hamurlarını çözülmesi için bırakın ![]() Kuru mürdüm eriklerini yıkayıp kurulayın ![]() ![]() 28 cm ![]() ![]() Pudra şekerini bir süzgeçten geçirip kalıbın içine serpin ![]() Mürdüm eriklerini tart kalıbının kenarlarına iç tarafları alta kalacak şekilde dizin ![]() ![]() Tart kalıbını ocağa alıp yüksek ateşte 2-3 dakika pudra şekeri karamelleşinceye kadar kızartın ![]() Tart kalıbını ocaktan alın mürdüm eriklerinin üzerine 15 gr ![]() ![]() Milföy hamurlarından ilkini önceden unlanmış bir çalışma alanına alın ve 30 gr ![]() ![]() İkinci milföy hamurunu fındıkların üzerine yerleştirin ![]() Kalan fındıkları üzerine serpiştirdikten sonra son milföy hamurunu üzerine kapatın ![]() Milföy hamurlarını yuvarlak bir kek şekli oluşturacak şekilde 30 cm çapında açın ![]() ![]() ![]() Hazırlamış olduğunuz erikli tart kalıbın üzerine milföy hamurlarını kafes olacak şekilde yerleştirip yanlarını içe bastırın ![]() Tartı önceden 225o C ısıtılmış fırının ikinci katında 20-25 dakika pişirin ![]() ![]() Donmuş milföy hamurlarını çözülmesi için bırakın ![]() Kuru mürdüm eriklerini yıkayıp kurulayın ![]() ![]() 28 cm ![]() ![]() Pudra şekerini bir süzgeçten geçirip kalıbın içine serpin ![]() Mürdüm eriklerini tart kalıbının kenarlarına iç tarafları alta kalacak şekilde dizin ![]() ![]() Tart kalıbını ocağa alıp yüksek ateşte 2-3 dakika pudra şekeri karamelleşinceye kadar kızartın ![]() Tart kalıbını ocaktan alın mürdüm eriklerinin üzerine 15 gr ![]() ![]() Milföy hamurlarından ilkini önceden unlanmış bir çalışma alanına alın ve 30 gr ![]() ![]() İkinci milföy hamurunu fındıkların üzerine yerleştirin ![]() Kalan fındıkları üzerine serpiştirdikten sonra son milföy hamurunu üzerine kapatın ![]() Milföy hamurlarını yuvarlak bir kek şekli oluşturacak şekilde 30 cm çapında açın ![]() ![]() ![]() Hazırlamış olduğunuz erikli tart kalıbın üzerine milföy hamurlarını kafes olacak şekilde yerleştirip yanlarını içe bastırın ![]() Tartı önceden 225o C ısıtılmış fırının ikinci katında 20-25 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|