> Elmalı pay |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Elmalı payMalzemeler
Yapılışı Elmaları soyup dörde bölün Çekirdeklerini ayıklayıp her dilimi tekrar üçe dilimleyin Limon suyu ile karıştırın Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırın Ayrı bir kapta margarini kakao, şeker, tarçın ve karanfil ile 2 dakika çırpın Yumurtaları teker teker ekleyerek 3 dakika daha çırpmaya devam edin Un karışımını ilave edip düşük devirde 2 dakika çırpın Hamuru 35 x 42 cm boyutlarındaki yağlanmış fırın tepsisine yayın Üzerine elma dilimlerini hafifçe bastırarak sıralayın 170oC’ye ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin Fırından çıkartıp 5 dakika bekletip üzerine fırça yardımı ile reçel suyunu sürün Soğutup üzerine tarçın serperek ve dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|