Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, elmalı, pay

> Elmalı pay

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Elmalı pay



Malzemeler
  • Elmalı karışım: 4 adet elma, 1 limonun suyu
  • Hamur: 2 su bardağı un, 1 çay bardağı buğday nişastası, 1 poşet Hamur Kabartma Tozu, 250 g margarin, 2 yemek kaşığı Kakao, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil, 4 yumurta
  • Üzeri için: 2 yemek kaşığı tanesiz reçel

Yapılışı

Elmaları soyup dörde bölün Çekirdeklerini ayıklayıp her dilimi tekrar üçe dilimleyin Limon suyu ile karıştırın
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırın Ayrı bir kapta margarini kakao, şeker, tarçın ve karanfil ile 2 dakika çırpın Yumurtaları teker teker ekleyerek 3 dakika daha çırpmaya devam edin Un karışımını ilave edip düşük devirde 2 dakika çırpın Hamuru 35 x 42 cm boyutlarındaki yağlanmış fırın tepsisine yayın Üzerine elma dilimlerini hafifçe bastırarak sıralayın 170oC’ye ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin Fırından çıkartıp 5 dakika bekletip üzerine fırça yardımı ile reçel suyunu sürün Soğutup üzerine tarçın serperek ve dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.