> Düğün Çorbası 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Düğün Çorbası 2MALZEMELER 1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız 1 çay kaşığı kırmızı biber 9 çorba kaşığı margarin 3 adet yumurta sarısı 12 su bardağı su 1 adet limon 150 gr un biber tuz HAZIRLANIŞI Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın![]() Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın Pişen çorbadan azar azar ilave edip Çorba kabına boşaltın 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|